Scopul proiectului „ȘCOALA ALTFEL” vizează îmbunătăţirea competenţelor sociale, nivelul cooperarii, nivelul
comunicării verbale şi nonverbale, nivelul creativităţii prin: procesul de învățare prin joc; participare copilului la alegerea activităților și a jocurilor; organizarea adecvată a ambientului educativ; flexibilitatea strategiilor de predare-învățare; stimularea și dezvoltarea stimei de sine , a comunicării interpersonale și a relaționării.
PE PARCURSUL SĂPTĂMĂNII "ŞCOALA ALTFEL" , AM VIZITA UNELE DINTRE CELE MAI FRUMOASE LOCURI ALE IAŞULUI. Împreună cu doamna Dirigintă, noi, clasa a IX-a C am vizitat: Palatul Culturii, Grădina Botanică, Casa Memorială "Vasile Pogor" , British Council. Marți am vizitata: Palatul Culturii:Palatul din centrul Iaşilor, conceput în spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, este o îmbinare fericită a mai multor stiluri arhitecturale: neogotic, romantic și neobaroc. Marcând puternic arhitectura vechii capitale a Moldovei, Palatul s-a impus ca o adevarată efigie încă de la apariţia ei în peisajul urbei. Aici am dobândit noi cunoștințe, care îmi vor fi folositore pe parcursul timpului. Mercuri am vizitat: Casa "Vasile Pogor"este un muzeu municipal din Iași, secție a Muzeului Literaturii Române din Iași, amplasat pe Str. Vasile Pogor nr. 4. Muzeul prezintă dezvoltarea literaturii române, cu precădere de pe teritoriul Moldovei, începând cu anul 1800 și până în zilele noastre.
Aici am dobândit anumite abilități, aptitudini, competențe care ajută la formarea unei persoane și la integrarea în societate. Joi am vizitat:
Aici am dobândit atitudini , și informații despre cum îmi pot îmbogăți limbajul în limba engleză.
Vineri am vizitat:
Grădina botanicădin Iași este cea mai veche grădină botanică din România. A fost înființată în 1856 de cel al cărui nume îl poartă acum, Anastasie Fătu, medic și naturalist, pe o proprietate cumpărată de acesta.
În aceste locuri am văzut şi am aflat lucruri pe care nu le ştiam, care acum îmi sunt folositoare şi m-aş întoarce cu cea mai mare plăcere încă o dată în aceste locuri !
Prin aceste activităţi mi-am dezvoltat anumite competenţe, abilităţi ,am învăţat să cooperez cu cei din jurul meu, iar ca viitor cadru didactic aceste ieşiri mi-au fost foarte utile în activitatea mea cu copiii! Film : Concurs coral.
BANCURI DESPRE ȘCOALA ALTFEL:
Oare de ce o fi murit cartea mea de matematica? Pentru ca avea prea multe probleme!
Iași -nu este doar un cumul de clădiri, ci este o construcţie culturală şi spirituală, pe care o alcătuiesc oamenii ce trăiesc în el. Iar prin oameni, Iaşul şi-a dezvoltat o personalitate completă, bazată pe unitatea între 5 dimensiuni ale vieţii: istorie, cultură, spiritualitate, natură şi educaţie.
Acum vă voi prezenta 7 arte ale orașului:
1.Literatura Muzeul de
literatură a Moldovei-”Casa VasilePogor” Casa Memorială
„VasilePogor”este
un muzeu
municipal din Iași,
secție
a MuzeuluiLiteraturiiRomâne
din Iași,
amplasatpe
Str. VasilePogornr.
4. Muzeulprezintădezvoltarealiteraturiiromâne,
cu precădere
de peteritoriulMoldovei,
începând
cu anul18Muzeul
își
are sediulînCasa „VasilePogor”sau
„casa cu ferestreluminate”,
clădireconstruităpe
la 1850 de cătrevorniculVasilePogorșisoțiasa
Zoe. Imobilul
are un lung istoriclegat
de viațaculturală
a Iașului,
fiindloc
de întâlnirepentruintelectualitateaorașului,
sediu
al SocietățiiliterareJunimea (fondatăîn
1863) și
al revisteiConvorbiriliterare (fondatăîn1867).
Înprezentclădireaesteclasată
monument istoric
cu codulcod LMIIS-II-m-B-04358.00
șipânăînzilelenoastre. 2.MuzicăFilarmonica Moldova, Conservatorul ”George Enescu”Conservatorul ”George Enescu” Filarmonica de Stat „Moldova” din Iași este una din principalele filarmonici din România. Este compusă din orchestră, cor și numeroși soliști. Instituția a avut concertul inaugural la 9 octombrie1942, sub bagheta lui George Enescu. Opera Națională Iași
Opera Națională Română Iași este una din cele patru Opere naționale din România. A fost înființată pe 1 ianuarie1956 sub titulatura de Opera de Stat din Iași.
Din anul 1974 a primit denumirea de Opera Română Iași, iar din 8 iulie 2003, a primit statutul de instituție națională, devenind Opera Națională Română din Iași.
Opera Națională Română din Iași își desfășoară activitatea, ca instituție publică, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Culturii și Cultelor, în clădirea Teatrului Național, construit în 1896, după un proiect al arhitecților austrieci Fellner și Helmer, cei care au proiectat și operele din Viena, Zurich, Odessa, Zagreb, Cluj, etc. Sala are 740 de locuri, din care 390 în stal, 108 la lojă și 242 la balcon.
FILARMONICA:
3.Sculptura Palatul Culturii Palatul Culturii din Iași este o clădire emblematică, construită, în perioada 1906 - 1925, în perimetrul fostei Curți Domnești medievale moldovenești, pe locul fostului Palat Domnesc. Clădirea este înscrisă în Lista monumentelor istorice, având cod LMIIS-II-m-A-03957.01, și din ansamblu mai fac parte și ruinele curții domenști (cod LMIIS-II-m-A-03957.02). Edificiul a servit inițial drept Palat Administrativ și de Justiție. În anul 1955, destinația clădirii este schimbată într-una culturală, devenind gazda unor importante instituții culturale din Iași. 4.Teatrul Teatrul Național "Vasile Alecsandri" Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași este o instituție publică culturală, aflată în subordinea Ministerului Culturii și Cultelor, fiind cel mai vechi Teatru Național din România. Clădirea Teatrului Național din Iași este înscrisă în lista monumentelor istorice . www.teatrulnationaliasi.ro/ Rolul educaţiei artistice în formarea competenţelor tinerilor pentru viaţă în secolul 21 a fost recunoscut
pe larg la nivel european. Comisia Europeană a propus o Agendă Europeană pentru Cultură, care a
fost aprobată de Consiliul Uniunii Europene în 2007. Mai mult decât atât, cadrul strategic al UE pentru
cooperare în educaţie şi perfecţionare în următoarea decadă accentuează clar importanţa
competenţelor cheie transversale, incluzând conştientizarea culturală şi creativitatea.
5.Pictura
Galeriile de Artă “Nicolae Tonitza” Adresa: Str. Lăpusneanu nr. 7-9www.uapiasi.ro
Galeria de Artă N.N.Tonitza – Instituţie de cultură cu activitate expoziţională ne întreruptă din 1994. Din acest an şi până în prezent , activitatea culturală a fost iniţiată şi susţinută financiar de Fundaţia Culturală “Dr. Constantin Teodorescu”. Sub directa coordonare a fondatorului, Dr. Constantin Teodorescu(n.1939 – d.2011) au fost iniţiate şi organizate sute de evenimente culturale de cea mai înaltă ţinută(expoziţii de artă plastică, lansări de carte, conferinţe, simpozioane.
6. Fotografia
Parcul Copou Parcul Copoueste cel mai vechi parc din Iași, situat pe dealul Copoului, fiind cel mai mare parc urban din zona centrală și de nord a orașului.Contribuind semnificativ la calitatea aerului și la menținerea biodiversității locale, vegetația sa este majoritar arboricolă, cu o compoziție peisagistică apreciată pentru frumusețe, echilibru și valoare ecoprotectivă. Fondul principal este compus din tei, frasin și arțar,
7. Cinematografia
Universitatea "Alexandru-Ioan Cuza"
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” , este o universitate de stat din Iași și una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România. Fondată în 1860, la scurt timp după formarea Principatelor Unite, Universitatea din Iași, așa cum s-a numit la început, este prima universitate modernă a României.
Compoziție ludică:
De profundis
Nu, asta nu pot s-o suport!
Curând, e-un an şi jumătate
De când aţi declarat că-s mort
În unanimitate.
Toţi proştii câţi m-au cunoscut
Ziceau: "Mi-era un fel de rudă —
Săracul! Cine-ar fi crezut?..."
Îmi vine să-nviez de ciudă!
Iașul este un oraș interesant, cu multe obiective ce trebuie vizitate, încarcat de istorie, de obiective religioase, dar si un mare centru universitar.